welkom | kennismaking | achtergrond | groepen | instrumenten | academy | workshops | in beeld | links                                             [inloggen leerlingen]
         
 

Informatie workshops

Tijdens de workshop Emmer-Drummen leer je als een échte drummer op emmers, speciekuipen en kleine vaten te trommelen. Met behulp van échte trommelstokken komt de drummer in iedereen op swingende en spectaculaire wijze naar boven! 

Tijdens de workshop Djembé maak je kennis met deze West-Afrikaanse handtrommel en leer je meer over de djembécultuur. Bij het voor- en naspelen van diverse ritmes, staan leren luisteren naar elkaar, samenspel en een goede onderlinge communicatie centraal. Maar bovenal wordt er gezellig sámen muziek gemaakt en speel je de meest fantastische West-Afrikaanse ritmes. Je zal versteld staan van het resultaat.!

Bij  onze workshop Sambaband ga jezelf aan de slag met o.a. de surdo, timba, tamborim, diverse soorten bellen, caixa, repinique, enz.  om zo de meest swingende en spectaculaire Sambaritmes te leren spelen! Er worden één of meerdere Braziliaanse Samba ritmes ingestudeerd. Deelnemers rouleren op de diverse instrumenten, die met stokken en soms ook met de handen worden bespeeld. Het is dé kans om het gevoel van het Braziliaanse Carnaval te krijgen!

De workshop STOMP is geïnspireerd op de wereldberoemde slagwerkgroep STOMP. Hierbij wordt gebruik gemaakt van drinkbekertjes, potten, pannen, pollepels, maar ook bezems, emmers, vuilnisbakken enz. Er wordt een beroep gedaan op de deelnemers om deze attributen zelf te regelen en mee te nemen. Onder leiding van Rondomtrom gaat de groep met deze ‘instrumenten’ samen muziek maken.

Rondomtrom biedt ook de workshop Bodyclapping aan. Deelnemers leren met hun eigen lichaam ritmische muziek maken, wat zorgt voor muzikale verrassingen en grote hilariteit!
Klik hier voor een leuk filmpje van een workshop bodyclapping van Rondomtrom.


Terug naar workshops


   

   

       Slagwerkschool Rondomtrom     Postadres:  Willem Barentszstraat 8, 4702 TE Roosendaal     Telefoon:  (0165) 55 28 86     E-mail:  benl@rondomtrom.com